BÀSQUET

BÀSQUET

La Barça Escola Bàsquet neix per transmetre els valors del FC Barcelona a altres esports com el bàsquet

La Barça Escola Bàsquet és l'escola oficial de bàsquet del FC Barcelona i està adreçada a nens i nenes d'entre 4 i 12 anys, amb l'objectiu de dotar els jugadors/es dels conceptes bàsics del bàsquet per poder afrontar amb garanties d'èxit els reptes esportius que se'ls plantegin en el futur, a més de transmetre els valors que representa el FC Barcelona: humilitat, esforç, ambició, respecte i treball en equip.

Tots els jugadors i jugadores entrenen 2 dies per setmana i juguen partits cada 15 dies. A més d'aquests partits de lliga interna, els jugadors tenen l'opció de participar en diferents partits i tornejos que s'organitzen durant el curs.

ORGANITZACIÓ I METODOLOGIA

La Barça Escola Bàsquet consta de quatre etapes en funció de les edats de l'alumnat:

  • Preiniciació (4 a 6 anys)
  • Iniciació (6 a 8 anys)
  • Formació (8 a 10 anys)
  • Precompetició (10 a 12 anys)

Es formen grups de treball amb un màxim de 12-14 jugadors per equip, per poder gaudir d'una major participació durant les sessions.

La Barça Escola Bàsquet segueix la mateixa metodologia d‘entrenament que els equips formatius del bàsquet base del FC Barcelona. Hi ha 2 entrenadors per a cada grup i coordinadors que supervisen el bon funcionament de les sessions d’entrenament i activitats vinculades amb la Barça Escola Barcelona.

CALENDARI

La Barça Escola Bàsquet inicia l'activitat durant el mes de setembre i la finalitza al mes de juny seguint el calendari escolar.

DIES D'ENTRENAMENT i LLIGA INTERNA

Els entrenaments de la Barça Escola Bàsquet es duen a terme 2 tardes a la setmana, en funció del torn assignat. La lliga interna es juga cada 15 dies els dissabtes al matí.

  • Horari d'entrenaments: De 17.30 a 18.30 o de 18.30 a 19.30 h.

INSTAL·LACIONS

Els entrenaments es realitzen al Centre Esportiu Municipal Arístides Maillol Les Corts, al carrer Martí i Franquès núm. 19-21 de Barcelona.

Les jornades de partits es juguen a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí.

QUI ES POT INSCRIURE A LA BARÇA ESCOLA?

Per accedir a la Barça Escola Bàsquet s'han de superar unes proves d'accés, i és condició indispensable que la família i el jugador/a siguin residents a Catalunya.

AMISTOSOS, TORNEJOS I TROBADES

A banda de la lliga interna de la Barça Escola Bàsquet que es disputa els dissabtes, també es participa en altres activitats, amistosos i partits de caràcter competitiu i formatiu.

Són partits que juguen els equips de la Barça Escola Bàsquet amb diferents clubs provinents de tot el territori català. Aquests partits, tornejos i competicions de caràcter amistós se celebren tant a les instal·lacions del club com fora.

Els formats d'aquestes jornades poden ser variats i la Barça Escola Bàsquet participa amb equips o combinats de jugadors.

ATENCIÓ A LES FAMÍLIES

Durant la temporada ens podeu contactar mitjançant el següent correu electrònic.

E-mail: barcaescolabasket@fcbarcelona.cat

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut