Els jugadors Barça Academy aprenen història del Barça al confinament

Els jugadors Barça Academy aprenen història del Barça al confinament

A més, també reben de forma continuada unes propostes de condicionament físic i reptes coordinatius

Malgrat que aquest dilluns 6 d'abril hauria d'haver arrencat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper la novena edició de la Barça Academy World Cup, el torneig internacional que cada Setmana Santa reuneix a les instal·lacions del FC Barcelona més de 2.000 alumnes d'una cinquantena de Barça Academy dels cinc continents i de més de 20 països, l'afectació mundial pel coronavirus ha alterat el calendari internacional dels més de 20.000 esportistes que anualment participen a tot el món aprenent a jugar a futbol sota la metodologia i els valors del FC Barcelona.

Des que va començar el confinament pel coronavirus a la fi del mes de gener a la Xina, els tècnics de la Barça Academy de tot el món han hagut de reinventar-se per poder oferir altres tipus d'entrenaments de manera telemàtica als seus jugadors. Entre altres coses, els directors de Projecte Local (DPL) de cada acadèmia han aprofitat per proposar-los continguts sobre els 120 anys d'història del Club.

D'aquesta manera, a més de conèixer els últims èxits del FC Barcelona, les històriques nits al Camp Nou, els millors gols marcats pels cracs o la vida i miracles de la plantilla al complet de la temporada 2019/20, els joves de tot el món s'han vist sorpresos pels DPLs de les acadèmies amb unes classes d'història del barcelonisme gràcies a la plataforma Kahoot, que els ha ajudat a conèixer moments històrics de l'Entitat més enllà de l'època recent

Així, durant aquests dies han après conceptes com quin és el cognom del fundador del FC Barcelona; amb quin nom va ser conegut el primer gran estadi del FC Barcelona; amb quin nom va ser coneguda la llegendària plantilla del FC Barcelona que va guanyar nombrosos títols entre 1950 i 1953; a quin llegendari jugador, que canviaria la història del Club, va fitxar el FC Barcelona l’any 1973, o sota la direcció de quin entrenador va aconseguir el FC Barcelona guanyar els 6 títols oficials possibles.

Contacte constant amb els jugadors Barça Academy
A més d'aquesta aproximació a la història del Club, els alumnes de les Barça Academy en tots els continents també continuen rebent per part dels directors l'accés a una plataforma de vídeos on poden continuar exercitant-se a les seves cases a través d'unes propostes de condicionament físic i de reptes per continuar millorant les seves habilitats amb la pilota i que després van compartint a les xarxes socials personals i de les respectives Barça Academy amb l'etiqueta #BarçaAcademyStayHome.

Els jugadors també van rebent assessorament teòric per part dels DPLs i dels entrenadors locals de manera telemàtica a través de diferents plataformes. Entre altres coses, després de rebre l'enllaç per a poder visionar partits històrics del FC Barcelona, han treballat aspectes d'anàlisi del joc i després l'han posat en comú a través de diferents teleconferències grupals.

El director del projecte Barça Academy, Carles Martín, ha afirmat: “Ha estat per a nosaltres tot un repte poder readaptar-nos ràpidament a la situació de la pandèmia a tot el món i passar d’una formació esportiva i humana presencial a fer-ho de manera telemàtica i proposant tota una sèrie de propostes d’entrenament i d’entreteniment perquè els jugadors de les Barça Academy de tot el món continuïn vinculats al projecte. Agraïm també la comprensió dels nostres partners, amb qui també estem treballant per minimitzar els efectes del coronavirus als seus respectius territoris i que ens ajudaran a tornar amb més força. A més, ens ha tocat viure-ho en unes dates tan assenyalades per a nosaltres com en la Barça Academy World Cup, la nostra gran festa de l’any on tothom vol venir a Barcelona a viure el barcelonisme en primera persona. Esperem poder tornar a retrobar-nos tots l’any 2021 i fer una festa ben grossa per celebrar que ho hem superat”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut