La Barça Academy PRO NY, gestionada pel Club des de la pròxima temporada

La Barça Academy PRO NY, gestionada pel Club des de la pròxima temporada

L'acadèmia del FC Barcelona va començar les seves activitats el juliol del 2017 i va ser la primera a tenir l'status de PRO

Després de tres temporades en funcionament, la Barça Academy PRO Nova York fa un canvi de model de gestió i la pròxima campanya 2020-21 passarà a ser dirigida únicament pel FC Barcelona. La presència de les oficines del Club al cor de la ciutat de Nova York ha impulsat aquest pas endavant de l’escola, que suposarà una influència més gran sobre el desenvolupament del futbol de base als Estats Units, ja que la nova temporada arrencarà amb dues acadèmies 100% pròpies al país, a Nova York i Miami, les dues úniques fora de Barcelona.

La Barça Academy PRO Nova York, que va iniciar les seves activitats al mes de juliol del 2017, va ser la primera de tot el món a rebre la condició de PRO, un fet que suposa un control més gran per part del FC Barcelona de la part esportiva, amb una important ràtio d’entrenadors formats a la Barça Escola Barcelona.

D’aquesta manera, el Club fa una aposta més gran per als joves esportistes de la zona del Tri-State Area amb la Barça Academy PRO Nova York, que estarà plenament controlada pel FC Barcelona en una temporada que arrencarà el pròxim 17 d’agost. Tot i això, els actuals jugadors de la campanya 2019-20 també gaudiran de dues setmanes de pretemporada que començaran el dia 3 d’agost.

Al mes de febrer passat el projecte Barça Academy ja va anunciar la seva primera escola controlada directament des del Club, la Barça Academy PRO Miami, que també obrirà les seves portes aquest mes d’agost. Les activitats ja han començat a fer-se en aquesta acadèmia, amb la celebració de les primeres fases de selecció amb uns tryouts virtuals i aquest estiu també està previst que se celebri el primer Barça Academy Camp per seguir congregant participants per a la nova campanya.

La importància del mercat americà per al FC Barcelona queda palesa en el fet que actualment els Estats Units és el país amb més projectes Barça Academy oberts, amb un total d’onze, pràcticament un de cada quatre dels 46 que hi ha a tot el món, comptant les Barça Academy PRO NY i Miami, la Barça Residency Academy Arizona i les Barça Academy d’Austin, Charlotte, Chicago, Columbus, Nashville, Virgínia del Nord, Orlando i San Diego. Aquest camí, iniciat ara fa cinc temporades, ha servit per anar consolidant la presència del projecte Barça Academy al país, on prop de 10.000 nens i nenes gaudeixen de la filosofia i l’estil de joc Barça tant a les acadèmies com als Barça Academy Camps cada any.

El FC Barcelona també vol expressar el seu agraïment a tots els jugadors i les seves famílies per continuar posant la seva confiança en l’educació esportiva en metodologia i en valors promoguda des del Club. Alhora espera poder tornar a gaudir d’una nova gran temporada per a tots els esportistes involucrats en els programes de desenvolupament Barça Academy PRO

Links Barça Academy try-outs:
https://barcaacademy.fcbarcelona.com/en/academy/barca-academy/

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut