Mateo Schmidly, primer jugador d’una Barça Academy mexicana a la Residency

Mateo Schmidly, primer jugador d’una Barça Academy mexicana a la Residency

El centrecampista mexicà arriba a Arizona després de dues temporades a la Barça Academy Puebla

El migcampista mexicà Mateo James Schmidly (nascut el 2008) s’ha convertit en el primer esportista sorgit d’una Barça Academy de Mèxic a formar part dels equips formatius de la Barça Residency Academy Arizona, l’acadèmia residencial que el FC Barcelona té a la localitat de Casa Grande. Schmidly, nascut a Alburquerque (Nou Mèxic, Estats Units), va jugar durant dues temporades a la Barça Academy Puebla abans de fer el seu pas a l’acadèmia americana. 

Mateo va començar a jugar a futbol des de ben petit a diferents campaments d’estiu a Mèxic i també enrolat a diferents clubs de Nou Mèxic, com Bernalillo, Corrales o Rio Rapids, però va ser a l’estiu del 2018 quan va conèixer una metodologia que canviaria la seva percepció de veure el futbol. El jove va participar al Barça Academy Camp celebrat a Puebla i des d’aleshores es va enamorar del seu estil de joc.

Moments d'esbarjo durant la Barça Academy Las Américas Cup
Moments d'esbarjo durant la Barça Academy Las Américas Cup

Durant dues temporades a la Barça Academy Puebla, Mateo, un jugador hàbil amb les dues cames i amb una gran visió de joc i un potent llançament, va tenir la possibilitat de gaudir de dos grans tornejos internacionals amb el seu equip, la Barça Academy World Cup celebrada l’abril del 2019 a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, i la Barça Academy Las Américas Cup, disputada a Punta Cana (República Dominicana), on el seu equip va aconseguir una magnífica segona posició.

La família Schmidly també va quedar encantada amb els valors que des de l’escola anaven inculcant al seu fill, a més de la formació purament esportiva, com “el treball en equip, el fet de donar oportunitats a tots per millorar..., això ens va fer que immediatament poguéssim veure que el sistema de joc va donar més confiança al nostre fill i més creativitat futbolística”, asseguren els pares de Mateo.

De moment, el seu pas per la Barça Residency Academy permetrà a Mateo seguir formant-se com a esportista i com a persona les 24 hores del dia i poder apropar-se cada cop més al seu somni de convertir-se en futbolista professional.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut