Acció solidària a la Barça Academy d’Hongria

Acció solidària a la Barça Academy d’Hongria

Des del 2020 l’acadèmia blaugrana compta amb un programa per a nens i nenes desafavorits a Budapest

La Barça Academy és un lloc on s’ensenyen els valors de l’esport a través del futbol i els nens i nenes que participen a les 30 que el Club té arreu del món ho experimenten cada dia. Però més enllà de l’esport, hi ha altres valors que des de la Barça Academy s’intenta que els joves esportistes aprenguin en el seu dia a dia. 

El 2020 la BA Budapest va crear un programa social per a nois i noies de dues escoles i tres llars d’infants amb un índex de pobresa molt elevat d’Ozd, població ubicada al nord d’Hongria. Aquestes escoles i llars d’infants que participen al programa de la Barça Academy treballen amb infants en risc d’exclusió social. 

La missió del programa és utilitzar el futbol com a via d’integració i d’adquisició d’hàbits creant un ambient positiu per al desenvolupament dels nens. D’aquesta manera, es van realitzar un seguit de formacions amb els entrenadors que s’encarreguen de realitzar les sessions de futbol en què va compartir la forma d’entrenar i d’intercanviar amb els jugadors que hi ha a la Barça Academy. També es van dur a terme dues visites a les instal·lacions per veure en acció els entrenadors i equips de l’Academy. 

Diferents activitats 

Des de l’inici del programa s’han realitzat diferents activitats conjuntes com les Gales de Nadal del 2022 i 2023. A més, els nens i nenes de les escoles visiten les instal·lacions de la Barça Academy a Budapest s’organitzen una sessió d’entrenament i partits amb els entrenadors blaugranes. A l’acabar, es va fer una entrega d’un obsequi als participants. 

Conjuntament amb dos entrenadors que estaven a Budapest es va fer una visita als infants a les seves pròpies escoles al febrer i al març d’aquest any. Es va aprofitar la primera visita per tal d’entregar les joguines que s’havien recollit en una campanya entre els jugadors de l’Academy que podien portar joguines en bon estat que no feien servir

Entrenament amb un grup d’adolescents

Dins del programa, la Barça Academy Budapest és va adherir una associació local que treballa amb adolescents fora del període escolar amb l’objectiu de garantir un entorn segur i fomentar la integració. 14 jugadors van gaudir d’una sessió d’entrenament amb els entrenadors de Barcelona de l’Academy, on van experimentar el mètode Barça en primera persona. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut